TeknikbloggenJeapie.com

Nov 8, 2020 Others

Det bästa vi vet är teknik och allt som har med det att göra. Vi diskuterar allt som har med teknik och tekniska produkter och vi håller alltid ett extra öga på de senaste trenderna inom teknik. Även om internet är en fullfjädrad databas, har vi hos oss Bästa möjliga uppgifter om allt som har med teknik att göra för att du inte ska behöva leta runt på diverse andra sidor online.

Vi tar dig igenom den tekniska djungeln, som när du exempelvis ska använda rösten, istället för att använda de traditionella verktygen som tangentbord eller mus. Jeapie.com förklarar hur en elbil fungerar eller hur sökoptimering går till. Du får veta allting som vi vet. Efter du fått veta det mesta får du också läsa om våra roliga tester för de behov du kan ha. Eftersom vi utför regelbundna tester håller vi våra inlägg ständigt ”Up To Date”.

Tech News | ITO Plus | ITO Corporation
Trender och det senaste inom teknik

Vi gör inlägg som handlar om nya produkter inom teknik som förslagsvis GoogleHome Assistant. Något som har blivit allt mer vanligt på senaste tiden är användandet av röstassistenter och som vi och många med oss tror är en produkt som kommer att bli allt mer vanligt längrefram.

MedChromecast har du möjlighet att kunna se videor från dator till TV-skärm. Chromecast är en liten manick som ansluts till en TV via ett HDMI-uttag. Smartphone eller surfplatta kan användas för att styra din Chromecast. Därför kan det som visas på skärmen på en dator, telefon eller surfplatta överföras till TV-skärmen och på så vis strömma innehållet. När du ska spela upp genom GoogleChromecast, så laddas det automatiskt ner innehåll från källor som är justerade för Chromecast, som sänds direkt till Chromecast och som kommer att sköta allinformation och dataöverföring på enheten som den används på. Chromecast fungerar mer eller mindre som en ren mottagare.

I sig själv gör den ingenting riktigt och har ingen direkt möjlighet att exempelvis installera program och liknande. Du styr din Chromecast utefter vad som ska spelas upp på skärmen från mobilen och väljer vilken GoogleCast som du vill spela från. Chromecast ansluter till Internet via Wi-Fi, vilket måste vara tillgängligt för att anslutningen skall fungera som den ska. Utöverdet måste din mobiltelefon, smartpad eller Mac vara ansluten till samma nätverk som det Wi-Fi din GoogleCast är. Vilket mesttroligt kommer att vara hemma, där det är samma nätverk https://jeapie.com/.

Att installera din Chromecast är inte så svårt som det verkar. Det du gör är att du ansluter Chromecast till HDMI-porten på din TV och starta din strömning till den. Enklast att göra det är genom att ansluta USB-kabeln som medföljer i USB-porten på din TV eller så kan du ansluta nätadaptern till ett eluttag. Tänkpå att Chromecast Ultra endast kan användas med ett eluttag. När installationen av Chromecast är gjord, är nästa steg att ladda ner Google Homeappen till din enhet.

Med din högtalare som heter Google Home använder du röstkontroll för att streama. Låt sedan först Google Home-appen spela från strömningstjänsten och sedan ber du din Google HomeAssistant att visa vad du vill se. Därefterså använder du din laptop eller annan enhet som en fjärrkontroll och du kan då starta eller avsluta oavsett var du är ihemmet med röstkontroll.

I de flesta fall behöver du inte fundera kring vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis Spotify, Youtube, spelappar och liknande stöder detta och tar hand om allt automatiskt. I Google Homeappen kan du se enöversikt över vilka program som du kan streama till via Google Home. Samma funktioner gäller för material som finns på din laptop eller surfplatta.