Vad är SUP?

Stand Up Paddleboard eller SUP som det förkortas är ett fenomen som har blivit allt mer populär världen runt. SUP fungerar som så att utövaren står på en paddleboard liknande en surfingbräda och använder sig av en paddel för att styra sin paddelbräda.

Med sin smarta design som SUP brädor har, kan du bruka din paddelbräda i de flesta vattentyper och drag. Med olika typer av vatten kommer även fler möjligheter att använda din Stand Up Paddleboard, beroende på vilken vattentyp som du har din SUP i.Sevilla: 1,5-timmars paddlingur - Sevilla, Spanien | GetYourGuide

Paddleboard

För att få ut det mesta av en SUP upplevelse är att välja en relevant paddleboard. Det gör stor skillnad i användandet av paddleboard om du har valt en paddle board som är anpassad för din SUP aktivitet. Paddleboard finns både som uppblåsbar eller i komposit. Till synes är båda alternativen lika, men de har en viss skillnad i form och egenskaper. En hård paddleboard är skapad för högre hastighet, har bättre glid och är bättre att ha om du vill undvika att pumpa upp din paddelbräda varje gång och vill ut på vattnet direkt. Fördelen med en uppblåsbar SUP är att den tar lite plats och att den är lätt att ta med och testa på nya vattentyper dit du rest.

SUP – SUP Yoga

Det finns olika typer av SUP och med den specialdesignade paddleboard är möjligheterna stora att göra mer än att bara paddla. Något nytt inom SUP är SUP Yoga som är yoga som utförs på din paddelbräda. Fenomenet SUP Yoga är framtagen i linje med traditionell yoga och som är fokuserad på kombinationen av balans och styrketräning på stilla vatten.

Stand Up Paddle Stockholm

SUP har blivit en allt mer populär träningsform i Stockholm. I många av Stockholms skärgårdar har det blivit vanligt att istället för att hyra kajak Stockholm runt till att ta en paddle Stockholm runt. SUP är en upplevelse som är till för både unga och gamla och som förmedlat en kul träningsform och aktivitet att göra när det är skinande Stockholms väder. Beroende på vilken typ av vatten du än väljer är Paddleboard en upplevelse som passar för alla åldrar.